AdvertorialeDiverseMedical

Mănuși din latex, descoperă toate beneficiile

Acestea sunt foarte utilizate datorită rezistenței lor dar și protecției accentuate pe care o oferă

Industria medicală și cea farmaceutică utilizează în mod frecvent mănuși din latex. De asemenea, mănușile din latex sunt folosite și în saloanele de cosmetică și în industria alimentară. Acestea sunt foarte utilizate datorită rezistenței lor dar și protecției accentuate pe care o oferă.

Mănușile din latex provin dintr-un material natural, din cauciuc. Latextul este un cauciuc natural, extras din arborele de cauciuc întâlnit în Asia de Sud-Est și Africa. Datorită latexului, acestea sunt foarte flexibile, rezistente și se mulează perfect pe mână. Mai mult, oferă o bună protecție împotriva contaminării și a infecțiilor.

Tipuri de mănuși din latex

Mănușile din latex se regăsesc pe piață în două tipuri: mănuși din latex pudrate și mănuși din latex nepudrate.

  • Mănușile din latex nepudrate, după cum le spune și numele, nu conțin pudră pe suprafața lor. Lipsa pudrei garantează faptul că cel care le poartă, nu va dezvolta alergii la acest material. Utilizează mănuși din latex nepudrate atunci când îți dorești o protecție crescută împotriva bacteriilor. Mănușile din latex nepudrate sunt utilizate foarte mult în domeniul medical dar și în industria alimentară.
  • Mănuși din latex pudrate. Avantajul acestor mănuși este faptul că se adaptează foarte ușor pe forma mâinii. Datorită pudrei de talc pe care o conțin, ele alunecă perfect și garantează o bună elasticitate. Ca și în cazul celor nepudrate, și acestea conferă o bună protecție împotriva bacteriilor. Mănușile pudrate se regăsesc la rândul lor în două tipuri: cu pudră de amidon și cu mentă. Cele cu pudră de amidon sunt utilizate în industria alimentară, iar cele cu mentă în domeniul medical și farmaceutic.

Avantaje mănuși din latex

După cum am mai spus și mai sus, mănușile din latex au multe avantaje pentru cei care aleg utilizarea lor. Iată câteva dintre avantajele mănușilor din latex:

  • Nu afectează simțul tactic
  • Se mulează perfect pe mâini, oferind flexibilitate
  • Oferă o foarte bună barieră împotriva agenților patogeni
  • Se potrivesc și celor mai complicate intervenții medicale
  • Sunt potrivite și procedurilor care necesită mult timp
  • Latexul fiind o fibră de cauciuc natural, sunt biodegradabile

Ce trebuie să mai știi despre mănușile chirurgicale din latex este faptul că acestea includ un strat de polimer. Polimerul ajută la o mai bună dexteritate și manevrabilitate, înlocuind pudra de amidon din porumb tradițională.

Mănuși din latex de la AMPri

AMPri este un producător german pe piața produselor de unică folosință pentru toate domeniile protecției și igienei muncii. Gama de produse este într-o continuă dezvoltare, și se adaptează constant cerințelor pieții.

AMPri acordă o importanță crescută calității pentru toate produsele, indiferent de preț. Brand-ul produce toate tipurile de mănuși, echipamente medicale, dezinfestanți, consumabile pentru stomatologie și produse pentru îngrijirea rănilor.

Mănușile de nitril disponibile la Medal Trading provin de la brand-ul AMPri, ceea ce înseamnă că sunt calitative și rezistente. Le găsești disponibile atât pudrate, cât și nepudrate.

Acum că ai aflat avantajele mănușilor chirurgicale din latex, te invităm să te bucuri de calitatea acestora. Vizitează site-ul nostru sau paginile de Facebook și Instagram pentru detalii suplimentare. Tu ce tip de mănuși chirurgicale ai în plan să achiziționezi?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Poate vă interesează și:
Close